HISTÒRIA

ib_p004_0_43El 18 d’Agost de 1949, és el primer cop que es té referència d’un partit de bàsquet . Va ser per Festes Majors del 1949. Però allò va ser un fet esporàdic.

Fins 2-3 anys més tard no van començar l’activitat pròpiament dita. En aquests primers anys es va jugar a diferents camps: El camp situat al costat del camp de futbol, la pista d’estiu del Sindicat, fins a ubicar-se a la pista poliesportiva dels “Sequers de Garballo” on allí es va desenvolupar una gran part de la història del basquet Ampostí.

El primer nom amb el qual es va denominar el club va ser, CASINO DAPSA AMPOSTA, fins als voltants dels anys 80, quan va passar a dir-se CLUB BÀSQUET AMPOSTA. Va ser llavors quan es va traslladar a l’actual Pavelló Municipal, inaugurat l’any 1983.

Pel bàsquet Ampostí a passat molta gent, sempre ha sigut un club referent tant pels èxits, com per la tasca social. Durant uns anys, es va jugar a categories nacionals (Anys 50-60). Després a causa d’una reestructuració, es va passar a nivell català (Anys 70) i durant els 80 i principis dels 90 es va jugar a 1ª Catalana.

Del 1994 al 2003, el club va desaparèixer, tot i això a partir de 2003, persones que ja havien estat vinculades amb el club des de sempre, van voler refundar el CLUB BÀSQUET AMPOSTA. Des de llavors s’han jugat campionats territorials, participacions en campionats de Catalunya, aportació de jugadores a la selecció catalana i d’un jugador al FC BARCELONA.

El que volem destacar del Club Bàsquet Amposta és la seva tasca social, que la portem a terme amb l’ensenyament del bàsquet i l’esport a nens i nenes de la ciutat i voltants a partir de 4 anys dins de la nostra escola de bàsquet. Aquests són els veritables campions.

 

LLISTAT DE PRESIDENTS:

FRANCESC MONTAÑÉS MASIÀ

JOSEP GINÉ FORCADELL (+)

JOAN FRESQUET BEL (+)

BALDOMERO ESCRIVÀ SANCHIS (+)

DANIEL CENTELLES MORESO

PEDRO TORRES FERRÉ

ANTONIO ROIG MARTÍ

FRANCESC MARTÍ FONT

JOSE JUAN ALSO MONTAÑÉS

PERE PICOT PELEGRIN
A continuació us oferim unes quantes fotos de jugadors i equips del nostre poble.
1
234567891011121314c15c1617c1819